TaMaN~TeMaN

Welcome readers! Thanks for visiting Truth...Cry...and...Lie...

Thursday, October 27, 2011

Weekly emotions!

As'salam and Hi!

Lamanya tak merepek kat sini. nak kata bz idok pon tp mungkin hormon malas tu telah bermaharajalela didalam urat saraf tu yang x berapa nak produktif tu hee.

Semalam kan depavali...so first of all selamat meyambut depavali ye...kite kan 1 malaysia ha3x. seperti biasa bila dah start bercuti sehari jiwa raga ni sangatlah lemah nak masuk kerja balik. rasa nak melingkar jer dalam selimut pastu tito sepuas aty. ceit nampak sangat ko malas kan! ha...

hari ni pergi jugak opis (itu pon sebab satu tempat keje dengan ibu kalo tak dah lama wa ambek EL hehe) dengan semangat yang tinggal separuh sebab hati rase kan best kalo boleh cuti lagik. makanya terjadilah pekara-pekara tak masuk akal disebelah pagi tadi.

contoh-contohnye:-

1. eah apasal baju keje tingal lagi 2 pasang kan hari ni ari isnin?
-hah ni memang tak boleh blah. bole termenung donga kat depan wordrobe sambil wat muka pelik kenapa baju tgl 2 pasang bukan 5. maklumlah dalam otak pikir ari isnin kan! ha ambek penampor sedas...pangg! mamun lagi.

2. eah kenapa takde paper The Edge Weekly hari ni. kan hari ni ari isnin?
-hah ni lagik 1 pekara yang melampau saye buat pagi tadik. tercari-cari paper The Edge Weekly tu dekat K-centre. Abes dari satu paper ke satu paper dok belek tapi paper tu tak da jugak. dalam hati da syak mesti aney anta paper belom mari...sekali ade sorang akak ni tegur.

akak: lysa carik paper apa? kan semua dah ada tu.
me: (dengan muka tak bersalah) ni orang carik The Edge weekly. kan hari ni ari isnin kak. patutnya ada la kan...
akak: lysa oi mimpi ke apa. hari ni ari kamis la. memang sampai bejangut tunggu kat sini pon paper tu tak akan timbul
me: adesh! (ketok kepala sendiri sebab dungu sangat hehehe)

3. dok ulang soalan yang sama sebanyak bejuta kali eah ok tu tipu
-kawan-kawan hari ni hari isnin kan? so hari ni 24 oct la kan. Punya la benggang mereka2 itu haaa. maaf2x.

Tapi sekarang da hokey sikit dah...dan sye akan tingalkan korang sume dengan gambar(s) yang comel...hehe no worries not a picture of me


so true!!! isn't it cute!
(click utk gambo yg lebih besau ye kwn2x)

so that all...till then take care and thanks for reading this entry :)




2 comments:

aleen aiden said...

ha?1 tempat keje dgn ibu?ibu kamu bos kamu kah?woahhh itu mcm ngeri jugak tu..hu3

Nurul Lysa said...

aleen aiden oh nehi2x kalo ibu jadik bos sye pon x sgp ha3x...tp bnyk bgs nye sbb saving...lunch x yh beli da siap ibu prepare dri umah...hehehehe